ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

tsimponidis

Με επικεφαλΗς τον ΠρΟεδρο της ΕΑΣ Π. ΠαπανικολΑου
Πιερική  εκπροσώπηση Αγροτοσυνεταιριστών στην ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ

Στο όνομα εξυγίανσης του ΕΛΓΑ
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ  ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ  ΕΙΣΦΟΡΕΣ  ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Έρχεται μπόρα, έρχεται καταιγίδα φίλες και φίλοι αγρότες. Η είδηση απ΄ τον ΕΛΓΑ θα φέρει μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο αφού πλέον δρομολογούνται τέτοιες αλλαγές που θα προκαλέσουν επανάσταση στον αγροτικό κόσμο. Οι πληροφορίες-επί του παρόντος- αναφέρουν πως ο ΕΛΓΑ θα επιβάλλει στους αγρότες όλης της χώρας, ασφαλιστική εισφορά ανά στρέμμα που θα ανέρχεται σε τεράστια ποσά (ενδεικτικά να αναφέρω: 80 Ευρώ/στρ. στα αμπέλια, 60 Ευρώ/στρ. στις ακτινιδιές, 40 Ευρώ/στρ. στα καπνά κλπ.) κάθε χρόνο και αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλει να πληρώνει ο αγρότης δεν θα έχει ασφαλιστική κάλυψη και μάλιστα δεν θα δικαιούται την επιστροφή είσπραξης του ΦΠΑ του που ανέρχεται στο 11%!!!
Δεν ξέρω αν όλα αυτά ακούγονται ως απίθανα ή ως… παραμύθια και θέλω να πιστεύω πως μετά την διαβούλευση θα επικρατήσει η… λογική και θα τα πάρουν πίσω, στο όνομα εξυγίανσης του ΕΛΓΑ του οποίου τα χρέη και δάνεια έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 5 δις Ευρώ.
Ας ελπίσουμε η νέα χρονιά, το 2011, να μην αρχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο για τους αγρότες μας!

Η ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Στα σκαριά βρίσκεται άλλη μια Διεπαγγελματική Οργάνωση των κτηνοτρόφων μας, για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2011, εκπρόσωποι των πάμπολλων φορέων των κτηνοτρόφων, όπως είναι η ΠΕΚ, ο ΣΕΚ κλπ. οι οποίοι ασχολούνται με το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα εν γένει, καλούνται να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν ένα σχέδιο Καταστατικού, για την σύσταση της Διεπαγγελματικής τους Οργάνωσης. Αυτό αποφασίστηκε πρόσφατα σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων-παραγωγών(ΠΕΚ, ΣΕΚ, ΣΑΓΕ), των τυροκόμων και των γαλακτοβιομηχανιών με την αρμόδια για την κτηνοτροφία και την ζωική παραγωγή, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη. Εύχομαι και ελπίζω η δημιουργία αυτής της Διεπαγγελματικής Γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων να συμβάλλει στην εξυγίανση του κλάδου, στην κατάργηση ή τον περιορισμό των φαινομένων των καρτέλ του γάλακτος που δυναστεύουν τον κλάδο, αλλά και στο ότι θα μπορέσει αυτός ο κόσμος που ασχολείται με το επάγγελμα αυτό να δει καλύτερες ημέρες!


Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Θέλω να κρατήσω την αισιοδοξία μου, αλλά δυστυχώς, οι δείκτες που επικαλέστηκε πρόσφατα ο αρμόδιος για το θέμα, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Κώστας Σκανδαλίδης, για την δυναμική της Ελληνικής γεωργίας, δεν το δείχνουν αυτό. Ειδικότερα λοιπόν, για το σωτήριο 2010 που μας αποχαιρέτησε, τα νούμερα είναι περισσότερο από απογοητευτικά. Έχουμε και λέμε: οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων στην χώρα μας, ανέρχονται στα 6,5 δις Ευρώ το 2010. Η απασχόληση από το 16,1% που ήταν το 2001, «έπεσε» το 2010 στο 11,7%, ενώ το 40% της ακαθάριστης αξίας της γεωργικής μας παραγωγής είναι Κοινοτικά χρήματα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να συνεχίσουμε να κρεμόμαστε σε μια γεωργία που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνον στις αγροτικές επιδοτήσεις!
Η επιδείνωση των δεικτών της αγροτικής μας οικονομίας μπορεί και πρέπει να σταματήσει, συνυφασμένη με το γεγονός ότι καταντήσαμε μια χώρα, καίτοι αμιγώς αγροτοκτηνοτροφική, να κρεμόμαστε στην κατασπατάληση χρήματος στην εισαγωγή προϊόντων που τα εγχώρια έχουν σαφέστατα καλύτερη ποιότητα!

 

ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΜΗΛΑ!!


Η είδηση σίγουρα δεν περνάει στα ψιλά: Καναδική εταιρία βιοτεχνολογίας ζήτησε απ΄ τις ΗΠΑ να εγκρίνουν την καλλιέργεια του πρώτου Γενετικά μεταλλαγμένου μήλου, μια ποικιλία που δεν μαυρίζει όταν κοπεί απ΄ το δένδρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σνακ και φρουτοσαλάτες. Είναι όμως άγνωστό όσο και αβέβαιο αν θα ενδιαφερθούν οι καταναλωτές για το νέο αυτό μήλο, αν εγκριθεί.
Είναι όμως απολύτως βέβαιο πως η βιοτεχνολογία στα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα πετυχαίνει τους στόχους της, όσα εμπόδια κι αν βρει. Μπορεί να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις των περιβαλλοντικών και των καταναλωτικών οργανώσεων. Η ιστορία έχει αποδείξει πως το πέτυχε και στη μεταλλαγμένη τομάτα και στη μεταλλαγμένη σόγια και στη μεταλλαγμένη πατάτα, αλλά πολύ περισσότερο στα γενετικά μεταλλαγμένα καλαμπόκια.
Μέχρι σήμερα τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα ενδιαφέρονταν να διεισδύσουν-και το κατάφεραν- στα λαχανικά. Τώρα επιχειρείται να αλωθούν και τα φρούτα. Με προσοχή και μεθόδευση θα το πετύχουν!

 

ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΚΡΕΣ ΟΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Τα πρώτα δείγματα γραφής των εμπόρων που συγκέντρωσαν ακτινίδια την φετινή(περσινή πλέον) χρονιά, κάναν αισθητή την παρουσία τους, όπως άλλωστε αναμενότανε κι όπως είχα κάνει την εκτίμηση αυτή. Ήδη υπάρχουν περιπτώσεις ακτινιδιοπαραγωγών που παρέδωσαν σε ιδιωτικούς φορείς τα προϊόντα τους και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά την εξόφλησή τους, αφού πέρασαν και τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά χωρίς να πληρωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εμπόρους που δραστηριοποιούνται στο νομό Πιερίας και επί σειρά ετών συγκέντρωναν ακτινίδια από παραγωγούς της περιοχής μας, οι οποίοι δηλώνουν αδυναμία πληρωμής ή και εξόφλησης για τα προϊόντα που συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες.
Επειδή εκτιμώ ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, καλούνται οι αγρότες  με ψυχραιμία και υπευθυνότητα να μας καταγγέλλουν το γεγονός, ούτως ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστοί αυτοί οι φορείς εμπορίας...

 

Η ΒΙΟ.ΖΩ.ΚΑΤ.  ΑΕ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ  «Ε.ΓΙΟΒΑΝΗΣ ΑΕ» ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Πάμε σε μια είδηση που ενδιαφέρει όχι μόνον τους κτηνοτρόφους μας, αλλά και τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, ο Όμιλος της  Βιομηχανίας Ζωοτροφών Κατερίνης (ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ),στο 30 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης Αθηνών, που τα τελευταία χρόνια ανήκει στον Δημήτρη Τριανταφύλλου, αγόρασε  την εταιρία «Ε. Γιοβάνης ΑΕ» , που έχει έδρα τις Σέρρες, παράγει δε  και εμπορεύεται ζωοτροφές. Έτσι λοιπόν, ο Όμιλος της ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ, με επικεφαλής ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου,  ενισχύεται ακόμη περισσότερο με μια ακόμη μονάδα παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας ζωοτροφών, αποδεικνύοντας πως θέλει να συνεχίσει να παίζει ρόλο πρωταγωνιστικό στον κλάδο αυτό, διαθέτοντας ζωοτροφές και προϊόντα υψηλής ποιότητας για το ζωικό κεφάλαιο, που σημειωτέον περνάει εξίσου δύσκολες στιγμές και η ανάκαμψή του φαντάζει εξίσου απόμακρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ