Ξεκινούν τα προγράμματα για 65.000 προσλήψεις με επιδότηση των εισφορών

nokia-factory2Από σήμερα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για δημιουργία επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Ξεκινά σήμερα και θα συνεχιστεί έως την κάλυψη των θέσεων η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη 65.000 νέων θέσεων για ανέργους, γυναίκες, πολύτεκνους, τρίτεκνους και νέους έως 30 ετών.
Οι θέσεις θα καλυφθούν στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για το «Ειδικό Τετραετές Πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 40.000 ανέργων» και το «Ειδικό Διετές Πρόγραμμα Προώθησης της Απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων», τα οποία «έχουν» ως εξής:
Τετραετές Πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων
Eως 200.000 ευρώ ανέρχεται το ποσοστό της επιχορήγησης που δικαιούνται να λάβουν οι επιχειρήσεις για την κάλυψη 40.000 νέων θέσεων εργασίας για το χρονικό διάστημα των 48 μηνών και με τη δέσμευση ότι θα κρατήσουν το προσωπικό για ακόμα 12 μήνες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, κυρίως, σε μικρές επιχειρήσεις έως 50 ατόμων, οι οποίες επιχορηγούνται με μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται για κάθε εργαζόμενο.

Για να υπαχθεί στο πρόγραμμα μια επιχείρηση δεν πρέπει να έχει προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας κατά το εξάμηνο πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα. Σε περίπτωση απόλυσης, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Στο πρόγραμμα μπορούν, επίσης, να ενταχθούν, για χρονικό διάστημα από έξι έως 18 μήνες, και γυναίκες αυτοαπασχολούμενες που απασχολούν έως ένα άτομο, ώστε να δημιουργήσουν μία νέα θέση εργασίας κατά το διάστημα απουσίας τους λόγω κυοφορίας, λοχείας ή φροντίδας παιδιών.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι oι νέοι άνεργοι έως 30 ετών και κάποιες ειδικές ομάδες ανέργων. Πρόκειται για ανέργους που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται έως 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος, γυναίκες μακροχρόνια άνεργες άνω των 45 ετών και άνω των 50 ετών, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
Οι ωφελούμενοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
-Να είναι άνεργοι και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ,
-Να είναι Eλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ΚΑΙ
-Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
-Διετές Πρόγραμμα Προώθησης της Απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων
Την πρόσληψη 25.000 ανέργων με πλήρη ή μερική απασχόληση προωθεί διετές πρόγραμμα απασχόλησης μέσω της επιχορήγησης μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις για τους εργαζομένους τους.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι νέοι έως 30 ετών, οι άνεργοι που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος, γυναίκες μακροχρόνια άνεργες άνω των 45 και των 50 ετών, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, αλλά και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 24 μήνες, ενώ μετά τη λήξη της οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 ακόμα μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, και ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους κλάδους όπως η πράσινη οικονομία.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας κατά το εξάμηνο πριν από την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα αποκλείονται από το πρόγραμμα.
Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
40.000 νέες θέσεις ανέργων
Επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών για τέσσερα χρόνια
Oρος: Απασχόληση των προσληφθέντων και τον 5ο χρόνο
B΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
25.000 νέες θέσεις ανέργων
Επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών για δύο χρόνια
Oρος: Απασχόληση των προσληφθέντων και τον 3ο χρόνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ