210 νοσηλευτές και διοικητικοί σε 23 νοσοκομεία

Οι ειδικότητες και τα προσόντα των υποψηφίων. Το χρονοδιάγραμμα των προκηρύξεων για 742 θέσεις

Ξεκινούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι προκηρύξεις των νοσοκομείων όλης της χώρας για την πρόσληψη 742 εποχικών υπαλλήλων (ως νοσηλευτικού προσωπικού), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως 8 μήνες).
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εργασίας», έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά ειδικότητα και νοσηλευτικό ίδρυμα από τις κατά τόπους ΔΥΠΕ (Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών), προκειμένου να ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο οι προκηρύξεις των νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα καλύψει τις έκτακτες ανάγκες του ΕΣΥ σε νοσηλευτές, έως ότου βγουν οι πράξεις διορισμού των διοριστέων της 7Κ/2009 και καταρτιστεί ο κυλιόμενος πίνακας επιλαχόντων βάσει του οποίου θα γίνουν οι νέες προσλήψεις νοσηλευτών το 2011.
Οι ειδικότητες αφορούν όλο το φάσμα του νοσηλευτικού και παραϊατρικού κλάδου όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών, αλλά και ορισμένες διοικητικές θέσεις, όπως φαίνεται από τις θέσεις του πίνακα με τις ανάγκες των νοσοκομείων της Αττικής (1η ΔΥΠΕ).
Η πλειονότητα των θέσεων κατευθύνεται στην Αττική (210 θέσεις), 120 θέσεις αντιστοιχούν στην περιοχή Πειραιά και Νήσων, ενώ 90 θέσεις κατανέμονται στην περιφέρεια Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Από 80 θέσεις «μοιράζονται» οι 4η, 5η και 6η ΔΥΠΕ (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος - Δυτική Ελλάδα - Ηπειρος αντίστοιχα), ενώ τέλος 60 θέσεις προορίζονται για την Κρήτη.
Τα κριτήρια επιλογής
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με κριτήρια την εμπειρία, την ανεργία, την εντοπιότητα και φυσικά τους τίτλους σπουδών. Επιπλέον μόρια εξασφαλίζουν η πολυτεκνία, τα ανήλικα τέκνα, αλλά και η γνώση ξένης γλώσσας, Η/Υ κ.λπ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι θέσεις αυτές είχαν ζητηθεί πριν από το καλοκαίρι από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, όμως η καθυστέρηση εξασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων έφερε πίσω την όλη διαδικασία. Το υπουργείο Υγείας επιθυμεί να «τρέξουν» οι διαγωνισμοί έως τα Χριστούγεννα, προκειμένου το προσωπικό να έχει προσληφθεί στις αρχές του 2011.
Υπενθυμίζεται πως η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, καθώς τα νοσοκομεία θα υποβάλουν τις σχετικές προκηρύξεις τους προς έγκριση στην Ανεξάρτητη Αρχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ